Eines gratuïtes de Google que tota Web o Blog hauria d’utilitzar

Herramientas gratuitas de Google

Eines gratuïtes de Google que tota Web o Blog hauria d’utilitzar

Eines gratuïtes de Google

Si tens un web o bloc, entenc que és perquè la gent la miri, i per això hi ha uns passos que hem de seguir i aconseguir certa visibilitat, si no ho hem fet en el passat, encara ets a temps.
Google no és només un motor de cerca, també ofereix altres recursos, les eines gratuïtes de Google que explicarem de forma resumida a continuació.
Tant se val si ets principiant en el màrqueting de continguts i estratègies SEO, hi ha passos molt bàsics i fàcils de realitzar que et permetran tenir moltes més visites.
Aquestes Eines gratuïtes de Google que tota Web o Blog hauria d’utilitzar no cal que les utilitzis diàriament, però si que ha de usar-les de tant en tant o abans de publicar qualsevol tipus de contingut, segur que ha alguna d’elles li trauràs un gran profit , tot i que anem a començar per les més conegudes i deixar el millor per al final.
Let ‘s go!

 

1. Google analytics

Eines gratuïtes de Google google_analytics

¿Ha definit alguna estratègia per a la seva màrqueting de continguts?

Coneixes el nombre de visites que reps diàriament?

Si la resposta és negativa, aquest és el moment per replantejar la teva situació i posar-hi remei, per que si les coses a la web, li van malament com bé, d’aquesta manera et anirà millor.

El primer que ha de fer és familiaritzar-se amb la interfície bàsic de google Analytics.

Veure el rendiment instantani o en un període de temps.

Després pot veure el tipus de “audiència” i qualsevol de les seves característiques.

Mirar totes les dades de “adquisició” és a dir d’on prové aquest trànsit que rep.

I observar el “comportament” que té la gent que el visita, és a dir que llocs visita i tota mena de detalls al respecte.

Per dominar aquestes opcions, us anirà de perles aquest breu vídeo que explica de forma clara i concisa, com dominar els aspectes bàsics d’aquesta potent eina:

 

2. Planificador de paraules clau –Google Adwords–

Eines gratuïtes de Google google google_adwords

Has pensat quines són les paraules clau o keywords que millor t’ajudaran a posicionar la teva contingut?

¿I les paraules clau que millor ajudaran a que la gent trobi el contingut del teu bloc?

Això hauries de fer-ho abans d’escriure el teu post o pàgina web, perquè les paraules clau van ha ajudar-te a que et trobin. Aquesta és una de les eines gratuïtes de Google més utilitzada, però bé és cert que hi ha de millors, però aquesta és molt funcional i gratuïta.

Dins de Google Adwords has d’anar al menú de “eines” i entrar al “planificador de paraules clau” aquí tens diversos mètodes, que t’ajudaran a donar amb les paraules que necessites, és una eina senzilla i intuïtiva.

Mira aquesta captura de pantalla superior, aquí veuràs una sèrie de dades que et dóna Adwords, sobre les alternatives al terme que has posat, triar l’adequada serà capital per al contingut que voleu enviar.

Aquí et deixo l’ajuda de google Adwords, que et vindrà de luxe per entendre el funcionament en 5 minuts

https://support.google.com/adwords/answer/2999770

 

3. Google Trends

Eines gratuïtes de Google google - google-trends

Aquestes són les tendències de recerca que detecta Google.

Si et resulta complicat trobar nous temes per publicar al bloc, aquesta és una bona eina, que t’indica les tendències d’avui dia sobre qualsevol recerca, ja que segons la zona geogràfica els termes que estan de moda van variant.

És molt fàcil d’utilitzar, només ha d’escriure un terme i analitzar les dades que l’aplicació et dóna, això més una mica de creativitat …. t’ajudarà a que el teu contingut sigui més fàcil de trobar. Aquí us deixo una mica mes de info sobre <Trends>

 

4. Google+

Herramientas gratuitas de Google google+

Tot i ser una xarxa social amb no gaire èxit, molts de vosaltres pensareu que perquè crear una pàgina o perfil mimat ….. doncs és tremendament recomanable, ja que és una poderosa eina de màrqueting.

– Et servirà per compartir els teus continguts.

– Ampliar la teva xarxa de contactes

– Descobrir el contingut que pot afectar la teva web

Però el millor de tot, és que Google agraeix en gran mesura que l’utilitzis per compartir els teus continguts, i aquest agraïment t’ho demostra en forma de “posicionament”, és a dir, això també t’ajudarà a posicionar el teu contingut.

 

5. Google Search Console

Eines gratuïtes de Google google - google-seach-console

I ara ve el millor, aquestes és una de les meves eines favorites, t’ajudarà a saber la salut del seu website, és com una revisió del metge.

Hi ha múltiples opcions i dades a analitzar, i encara que no ho hagis utilitzat és possible que en breu estiguis acarant un gran volum de dades que aquesta eina gratuïta de Google et pot proporcionar.

Hi ha moltes dades que pot analitzar, però ara vaig a ensenyar les que considero, de major utilitat.

 

A. Anàlisi de cerca.

Herramientas gratuitas de Google analisis-de-busqueda

Ha d’entrar al menú “Trafic de recerca” i el submenú “anàlisi de cerca” això li mostrarà la posició mitjana de totes les paraules que apareixen en les recerques de Google, en relació al teu web, és clar.

Fins i tot si l’utilitza només de tant en tant, et proporcionarà una saborosa informació, sobre com estan funcionant les teves paraules clau.

En aquest vídeo veuràs ràpidament com pots treure-li suc a aquesta eina:

 

B. Enllaços al teu lloc.

Herramientas gratuitas de Google enlaces-a-tu-sitio

Això és una dada que a primeres si no t’has iniciat en el món del SEO, et semblarà una mica absurd, però en realitat és tot el contrari, ja que els links que van dirigits a la teva web, permeten a Google, en funció de la qualitat d’on vinguin, posicionar-te o no.

Si vénen de llocs relacionats amb el teu temàtica i de dominis d’autoritat, això t’ajudarà significativament a posicionar-te millor, i clar, entre més tinguis ….. millor, així que no dubtis a enllaçar-te a tu mateix.

Aquí us explico de manera més extensa, com podeu beneficiar-vos d’aquesta estratègia:  http://bit.ly/2dkRhbc

 

C. Errors de rastreig.

Herramientas gratuitas de Google errores-de-rastreo

Al menú “rastreig” trobaràs el submenú “errors de rastreig” aquesta és una altra de les magnífiques eines gratuïtes de google, ja que et dona una breu dels Errors de rastreig, tot el que Google no ha pogut rastrejar correctament o que ha un codi d’error HTTP.

Els motius d’aquests errors poden ser múltiples, el bo és que el mateix informe, et diu que tipus d’error és i així podràs solucionar-ho.

Així que …. t’adonaràs que hi ha pàgines o arxius a la teva web que no estan accessibles al públic, amb aquesta eina el podràs solucionar i no només això, sinó que google aprecia el fet que solvents aquests errors periòdicament, pel que t’aconsello que ho comprovis de tant en tant.

Aquest tutorial t’ajudarà a saber com solucionar aquest tipus d’errors:

http://www.diariosdelanube.com/2014/09/como-detectar-y-solucionar-los-errores.html

 

Conclusió

Ets eines personalment crec que són eficaços, unes en major mesura que altres, però si no és un gran professional de determinats àmbits del màrqueting en línia, realment val la pena que revisa aquestes Eines gratuïtes de Google que tota Web o Blog hauria d’utilitzar.

Pots compartir les teves reflexions a continuació.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Herramientas gratuitas de Google que toda Web o Blog debería utilizar

Herramientas gratuitas de Google

Herramientas gratuitas de Google que toda Web o Blog debería utilizar

Herramientas gratuitas de Google

Si tienes una web o blog, entiendo que es para que la gente la mire, y para eso hay unos pasos que debemos seguir y conseguir cierta visibilidad, si no lo hemos hecho en el pasado, todavía estas a tiempo.
Google no es solo un motor de búsqueda, también ofrece otros recursos, las herramientas gratuitas de Google que explicaremos de forma resumida a continuación.
No importa si eres principiante en el marketing de contenidos y estrategias SEO, hay pasos muy básicos y fáciles de realizar que te permitirán tener muchas más visitas.
Estas Herramientas gratuitas de Google que toda Web o Blog debería utilizar no es necesario que las utilices a diario, pero si que debe usarlas de vez en cuando o antes de publicar cualquier tipo de contenido, seguro que ha alguna de ellas le sacarás un gran provecho, aunque vamos a empezar por las más conocidas y dejar lo mejor para el final.
Let’s go!

(más…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *